Uppe tidigt

Jag somnade riktigt sent igår, eller tidigt idag kan man säga. Trots det så vaknade jag lagom till "Musses Jul" på fyran. Jag låg och mös framför tv:n i någon timme innan jag släpade mig upp.

Om en stund bär det av till min mormor, vi ska fira lite hos henne innan vi åker hem till oss igen för att fira med hela familjen. 

Det är så lugnt på våran gata på julafton. Inga bilar åker runt. Knappt någon är ute. Allt är så stilla. Till och med Gunnar är hemma en sån här dag. (Min "ljuvliga" grannes pappa, som också är speciell).



Happy Christmas!


En bra bit in på julen


GOD JUL





Far min



Fick nyss reda på att min fader har läst min blogg. Haha, jag tyckte att jag var nyfiken. Han hade faktiskt googlat lite namn (därav honom själv också). Han hade hittat alla möjiga gamla inlägg. Känns som att pikarna kommer att flöda.



Jaja. Som han själv sa. "Men du har ju valt att lägga ut det officiellt" .

Suck.


Sista skoldagen på hela året

ÄNTLIGEN LOV.

Jag har känt mig som ett litet barn igen. Jag har varit jätte glad för att äntligen få vara ledig och lyrisk för att det är jul!

Super skönt.
Ikväll blir det fest långt borta.


   

 Fick en underbar liten gåva från min käraste vän Marta. Det smaka pepparkaka och vanilj. Underbart god.




Sömn och stress

När jag kom hem idag så var jag helt slut. Jag har nog haft en riktigt stressig och full vecka. En torsdagskväll som denna så kändes det. Max kom över till mig och vi åt en god middag med mina föräldrar. Jag satt och pladdra på om dagen, om att Tompa lämnade klassrummet, om betygen, om rutten skolledning och annat.

Efter det gick vi ner på mitt rum. Jag låg i sängen en stund. Sen sov jag. Jag var S L U T .
Vaknade upp lagom till filmen på sexan, med Sylvester Stallone.

Ska krypa ner under tecket och sova nu.  I really need it!
 

Clara gjorde en riktigt fin frisyr på mig idag i skolan. Lovely friend!





18 Dec 19:44

Imorgon börjar äntligen jullovet. Har en del att göra på lovet men gud, vad skönt att äntligen slippa skolan.
Och imorgon blir det avslutning med present till lärarn!




Christmas candy!


Vägen hem idag


Om man ser över min vän CLARAS BLOGG så förstår ni (Gör det rättare sagt för att få en bättre bild!!).

Jag har precis hoppat av bussen  som tar mig hem. Då har jag liten bit att gå. Min extremt töntiga granne går av före mig (tro mig, jag väntade med flit). När hon klivit av, stiger jag av. Hon börjar sakta gå framåt. Jag går ännu saktare efter. Hon tar ur ena hörluren (dåligt tecken). Hon vänder sig om och väntar in mig (JAG KAN INTE FLY!) Jag går ikapp henne. Ungefär såhär gick det till: 


GT  - Heeej! Vad kul . Då kan vi ha sällskap hem.
Jag  -  Haha, eeh jaa, det blir väl så....... Men vaddå brukar du ta den här bussen?
GT  - Så ofta jag kan. Vet du vad jag har gjort idag?
Jag  - ööh.. nej
GT  - Det är så häftigt. Den är as cool.
Jag  - Vad pratar vi om?
GT  - Vi har en jätte stor, häftig GRÄVSKOPA på jobbet. Som JAAG har kört idag. (Ni skulle ha hört betoningen på JAG)
Jag  - Jaha . Vad roligt antar jag.. (tveksam som fan)
GT  - Alltså den väger 4 ton, den är 4 meter åt det hållet.. 6 åt det andra.. Den är jätte häftig .. För att med den kan man (bla bla) flytta på träd..

Allt föll i en smet. Hon pratade konstant sedan i 10 min om hennes jobb. Jag kan nog allt nu. Hon jobbar på ett trädgårdsarbete inne i stan. Jösses! Hon hade idag då fått köra en riktigt stor maskin som tydligen var förbannat speciell. För flera år sedan hade tydligen hennes företag varit de första med att ha en sådan maskin. Varför sitter man och skryter om sånna saker.. 


Lägg märke till tre saker:





  • Notera att mössan blinkade.. HELA!

  • Overallen var mer grön gul 

  • Ögonen tittar verkligen i kors





 Vi ska också understryka att hon är runt 24.
Orörd . Aldrig varit hemifrån.












Hon är speciell. Om jag säger såhär. Hela familjen är speciell. Alla som har träffat dem skulle hålla med, jag lovar!



Kåtheten




Är det bara jag som blir upphetsad av synen av en sån här oerhört fräsch bil?

Den är ny och den kommer från Danmark. Den är väl lite över min budget, så jag får väl "hålla igen", ca 23 miljoner.
Som ett djur. Ett vilt djur. Ett kraftigt djur. Över 1000 hästkrafter, för den som är intresserad.


Bilen är ju t.ex. jävlans mycket fräschare än
-->
Men å andra sidan, vilken bil är inte?









Det var den 16 nyss...

Ååh, jag är såå en such a cry baby.

Jag skippade att se favorit filmen Titanic ikväll. Mestadels för att min kväll inte skulle sluta i tårar. Så jag bestämde mig för att se en annan bra film, The Bodyguard. Den är från 90-talet men håller bra, den är ganska spännande och har såklart ett lyckligt slut. 

Sist jag såg den grät jag på slutet. Jag tänkte att jag har kommit ifrån det. -Jag var liten då .. -Andra gången man ser den är den ju inte lika ledsam?

MEN ICKE. Jag satt där i min soffa och snyftade på slutet iaf. På samma ställe, ska jag även tillägga.

Hon (Whitney Houston) och han (Kevin Costner) skils åt vid flyget. Låten börjar.."If I should stay I would only be in your way.." ( I will always love you) då börjar jag snyfta. Stor brölet kommer i refrängen lagom till Aaand Iiiiiii will always loove yoooooouuu..

Hm, typsikt mig och filmer. Det är små sorgligt, sen kommer låten och jag är körd.



Jag är upprörd..


Jag skickade nyss ett mail till min rektor. Jag vidarbefodrade det även till min pappa på hans önskemål. Jag berättar väldigt utförligt i mejlet att det känns som att skolan tycker att det är viktigare för skolan att satsa på elever som inte ens uppnår kursens mål och kanske inte ens varit på 50% av lektionerna än att satsa på elever som faktiskt är otroligt motiverade och kämpande för ett högre betyg. Jag frågar om det är en sådan skola dom vill vara? En typiska jävla friskola där det är viktigare på pappret att fler har G än fler som har högre betyg.

Jag blev oerhört irriterad idag när jag och min vän Clara fick höra att vi hamnar på VG i kursen. Fine, det låter bra. MEN INTE OM MAN HAR AMBITIONER TILL MER!! Kursen tar slut den 20 Januari 2009. Vi har ingenting att göra tills dess för att läraren har för mycket att göra redan, det spelar ingen roll om man går på lektionerna eller inte, för lärarna vill inte ta på sig mera jobb! Läs min vän Ellen problem med detta, märks verkligen att vi går i samma skit skola..

MEN man satsar fortfarande på IG eleverna. De som har IG i kursen, dom får minsann komplettera hur mycket som helst nu innan kursen tar slut. Det är ju viktigt att de får godkänt..

Världen är orättvis. Ja .

Men man behöver ju inte göra det värre.


Somna i tid igår

Jag sitter och njuter just nu. Inte av vad som helst utan en bra start på min pisslångajävlaskit-dag. Jag har ätit en suverän tallrik med fil, banan och äpple, hur gott som helst. Jag borde verkligen ta mig mer tid såhär på mornarna. Vad mycket mer jag har hunnit göra. Jag har hunnit se på hela nyhetssändningen, bäddat sängen, klätt på mig.. Allt som jag inte hinner annars. Jag hörde om en "jordskalv" nere i Skåne, vad har hänt här i landet på en natt?


no sleeping

Jag vet att det är idiotiskt att sätta sig framför datorn om man inte kan somna. Men jag vet fan inte vad jag ska göra annars..

Jag har läst ut min bok. Börjat på en ny bok. Tittat på alla skit program på tv. Lyssnat på musik.

Imorgon blir det en seg dag. Tur är väl dock att jag börjar 11.00




Projektdag

Söndagens eftermiddag spenderades med Clara. Vi var otroligt flamsiga ett tag och här finns även dödligt bildbevis på detta. Clara sa att ibland skulle man nog undra hur gammal hon är! Jag höll med. Jag vet ju att jag är äldre..
Vi fortsatte arbeta med vårat projektarbete. Sedan blev det en massa snack med lusse-fika.

Vi loggade slutligen in på msn, för att driva med någon. Sorligt, men vårat offer blev en argentinsk 32 åring. Tim hängde även på idén. Tim ska givetvis gå över gränsen med att slänga in en kommentar som: If you give me 20$, Maria will strip in her webcam..

Suck för Tim.


Vi hade olika teman på picsen. Clara hade tant och tönt, eller? Jag hade tappat-psycko-offer och safaritant..



Notis


En intressant iaktagelse. Jag befann mig centralt i fredags, och passerade plattan med min kära vän Clara. Vi går förbi alla julstånd kring plattan. Vad ser vi? Jo, derby-stånden som alltid står där de brukar. Inget konstigt...



Tills det tränade ögat ser att stånden har utvecklats och blivit större. Dessvärre kan vi nog alla se att alla dock inte gjort den utveckling..


Djurgår'n har visserligen nästan lika stort som aik. Men Hammarby? Haha. Varför ens ha ett stånd, ingen vill ju ha någån sån skit!

Day after Lucia

Hade liksom tänkt en lugn fredag efter IKEA med Max. Vissa komplikationer tillkom. Peter och Pelle hade varit på Mondaybar kryssning. Matte fyllde år i torsdags. Viktoria fixade körkortet samma morgon. Vad gör man?

-Jo man festar. Vi tog några glas hos Max. Men kvällen slutade ändå hos mig. Picsen från kvällen finns tyvär inte i min kamera utan i Viktorias, kanske kan sno åt mig den vid ett senare tillfälle.



I övrigt så träffade jag Marta igår. Hon sov över. Vi hade det lugnt med Max och Matte. Tills vi får ett erbjudande vid halv 2 om en partyglad kille som hade hyrt ett badhus, en bit härifrån. Jag och Marta var givetvis på, men för våran "chafför" så var läget inte detsamma. Det var ju trots allt ganska sent, men jag och Marta brukar inte banga på sådanna festligheter..


Religionen är ett opium

Jag håller med Marx.

Han säger att "Religionen är ett opium för folket".

Beroendeframkallande. Om människan slutade förlita sig på gudarna och  istället försökte påverka sitt eget liv skulle man kunna skapa sig en bättre framtid.


En minnesvärd sommardag




De tre av oss. Fåglarna kvittrade. Rökat röktes. Burken knäcktes.

6 timmar av min dag har gått av min dag

Ja, vad gör man egentligen efter skolan?

Jag kom fram till att jag vill plugga vidare. Högskola ska det bli. Var vet jag inte riktigt än. Jag ska ha ett nytt möte med syon på måndag. Jag har alltid varit splittrad när det gäller yrkeslivet. Det skulle vara kul att jobba som mäklare eller psykolog. Eller varför inte jurist eller starta eget?
Jag har svårt att välja. Ska kolla upp:
  • Fastighet och finans på KTH   
  • Mäklarutbildning i Gävle
  • Reseproducent i Orsa


Caroline Winberg på tyska Vouge




Min kommentar:   Vågat.  Jag brukar tycka om vågade saker, men detta tycker inte jag ser bra ut.
Varför ville hon egentligen ställa upp på det? Hon gör ju hur mycket andra jobb som helst som betalar bra, hon är ett känt ansikte utåt och väldigt vacker. Men bilden säger: Blekhet. Osäkerhet. Missanpassad. Vågad.

Bilden skulle kunna vara vackrare. Varför stå på ett par klackar naken med en FULLT PÅKLÄDD MAN brevid?

Mobilen mellan benen är ju nästan det värsta.. Why?   Vad som helst, men en mobil faller väldigt oclassy.

Någon som har en åsikt?!

Gröna Lund och dess skönhet


För några år sen på Gröna Lund. Vi befann oss på en VIP-dag



Vem har handen om Maria om inte Jesper?

I en karusell . Clara Marta Maria

Maria. Henke. Clariz. Marta

Maria. Ängeln. Lill-kid. Marta. Linnea

Clariz. Mr. ZTV.Marta. Linnea

Clara ville ha med Tommy..

Jag ocg Clara, smått nervösa inför en resa i Blåtåget

Marta och Moi i parisehjulet.

Vad heter han?! Talisman-killen kallade vi han...

Marta ville han honom...

Kul att pengarna används till ngt "bra"

Hittade två pics från när jag och Ellen var på rättegång (med skolan) i Solna. Vi hade tillslut benglat oss dit, för vaddå? Jo sitta där i 10 min för att sedan få höra domen och vara klara. Hur som helst så såg det ju ganska fräscht ut där inne, inget 20 spänns hus iaf. De hade ställt ut en massa konstig konst på golvet i entrén, den såg fan inte billig  eller fin ut. Stora otympliga konstiga grejer, som föreställde vaddå? Varför vill man ha det där.

Jag och Ellen kom iaf fram till att det var en perfekt festlokal. Det fanns en stor trappa i mitten av salen som ledde upp till övriga vångar (syns ej på bilden), den skulle vara perfekt att hålla tal på. Mingla runt där uppe, dansa där nere.. I see it..


Take a look..

Lägger upp lite bilder från en fredag eftermiddag. Jag och Clara hade en mysig fika i Gamla stan efter skolan i fredags som sagt. Hon köpte även en nyckelring med Pippi. Det är mycket trevligt att de börjat med julmarknad där nu igen .


Skägget i brevlådan

Jag var uppe tidigt för att se på julkalendern i min säng. Jag hade kanske ett halvt öga öppet. Men av det jag såg var det ganska B. Vad hände med de bra kalendrarna typ som Greveholm? Sunesjul? Pelle Svanslös och dom dära. I deras kalendrar var det julstämning, vilket defenitivt saknas i de nya. Nu är det iaf matte C som gäller, ska även förbi tandregleringen vid halv två.


Okänd gubbe, Marta, Jag, Charlotte, Linnea och Clara på Grönalundsjulmarknad 2005

RSS 2.0